Opbrengst zonnepanelen verhogen, hoe doe je dat?

Verschillende manieren om de efficiëntie van je zonnepanelen te verbeteren

Over de hele wereld investeren steeds meer bedrijven en eigenaars van woningen in zonnepanelen. Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste is de efficiëntie van zonnepanelen de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. Er is ook een toenemende druk om hernieuwbare energieoplossingen te gebruiken om je ecologische voetafdruk te verkleinen.Veel mensen geven veel geld uit aan zonnepanelen. Sommige doen echter niet genoeg om de efficiëntie van hun zonnepanelen tijdens hun levensduur te behouden. Als gevolg daarvan produceren je panelen niet zoveel elektriciteit als ze zouden kunnen.

De beste manieren om de efficiëntie van zonnepanelen te verbeteren

Vermijd het installeren van zonnepanelen in schaduwrijke gebieden

Omdat zonnepanelen elektriciteit opwekken uit zonlicht, is het logisch dat schaduw schadelijk is voor de elektriciteitsopbrengst. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van het effect van schaduw op een serie zonnepanelen. Als zelfs maar een cel in de schaduw ligt, kan dit gevolgen hebben voor de energie die door de naburige cellen wordt opgewekt. Dit komt doordat de schaduw als een weerstand werkt.

Hoge bomen en andere gebouwen zijn de twee grootste boosdoeners als het gaat om het beschaduwen van zonnepanelen. Zorg ervoor dat je tijdens het planningsproces de tijd neemt om een plaats te analyseren en ervoor te zorgen dat schaduw geen probleem zal zijn.Maak je zonnepanelen schoonOmdat zonnepanelen geen bewegende delen hebben, vergen ze weinig onderhoud. Toch is het beter om je zonnepanelen af en toe schoon te maken, omdat stof en vuil zich op het oppervlak kunnen ophopen, waardoor het rendement afneemt.

Hoe vaak je je zonnepanelen moet schoonmaken, hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak het regent en hoeveel het je kost om ze te laten schoonmaken.In de loop van een jaar kunnen stof en vuil slechts een daling van vijf procent van de opbrengst veroorzaken. Als ze echter erg vuil worden – bijvoorbeeld op een plaats waar het niet regelmatig regent – kan de opbrengst met meer dan twintig procent afnemen. Daarom is het een goed idee om je zonnepanelen een keer per jaar schoon te maken.Monitor de opbrengst van je zonnepanelen met energiebeheersoftware

Sommige mensen installeren zonnepanelen en als ze tevreden zijn met de aanvankelijke opbrengst, vergeten ze die. Dat is een probleem, want als je de hoeveelheid energie die je zonnepanelen opwekken niet in de gaten houdt, merk je niet wanneer hun rendement daalt.

Een manier om je opwekking in de gaten te houden is door je zonnepanelen aan te sluiten op energiebeheersoftware. Op die manier kun je de opbrengst in de tijd volgen en onverwachte dalingen detecteren.

Conclusie

Meer gezinnen en bedrijven dan ooit investeren in zonnepanelen om geld te besparen en hun impact op het milieu te verminderen.

Maar als zonnepanelen niet correct worden geïnstalleerd, onderhouden en gecontroleerd, zul je waarschijnlijk niet de maximale efficiëntie bereiken als het gaat om de elektriciteitsopbrengst.

Deze drie tips moeten je helpen om de efficiëntie van je zonnepanelen te verbeteren en een zo goed mogelijke prestatieniveau te behouden, waardoor je geld bespaart en de impact van je gezin of bedrijf de negatieve impact op de planeet vermindert.

Pedro Riley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven