Technieklessen en -opleidingen

Op zoek naar een club op school waar jij of je dochter kan werken aan techniek en handvaardigheid? We hebben hieronder bekende opleidingen  en clubs verzameld. Hier kan je dus inspiratie opdoen als je zoekt naar een technische opleiding of vrijetijdsbesteding voor je dochter.

Clubs

Technika 10Een bekende techniekclub voor meisjes die je in veel gemeentes en regio’s vindt, de kans is dus groot dat er ook bij jou eentje in de buurt is. Meisjes krijgen hier een uitgebreid aanbod aan lessen, van het maken van een vogelhuisje tot programmeren op de computer.

Stichting Techniek Promotie: Biedt landelijk veel educatieve programma’s voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud. Organiseren regelmatig evenementen.

Stadswerkplaats Culemborg: Geven op vrijdagmiddag technieklessen voor kinderen in Culemborg.

Latent Talent: Geef techniekcursussen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud in Leusden (bij Amersfoort).

De Jonge Onderzoekers: Kennis en kunde voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar in de regio Groningen.

Scholen

TU Eindhoven: De Technische Universiteit van Eindhoven heeft een groot aanbod aan technische opleidingen op wetenschappelijk niveau.

TU Delft: De Technische Universiteit van Delft is een vergelijkbare universiteit als de TU Eindhoven, maar dan in Delft.

Fontys Hogescholen: Bieden in verschillende steden zoals Eindhoven in Sittard in het zuiden van Nederland technische opleidingen aan op HBO-niveau.

Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN): Deze hogeschool in Arnhem & Nijmegen heeft een breed spectrum aan technische HBO-opleidingen, waaronder Automotive en Bouwkunde

Avans Hogescholen: Op zoek naar een HBO-opleiding binnen bijvoorbeeld chemische technologie, elektrotechniek op multimedia design? Dan heeft Avans Hogescholen meerdere opleidingen beschikbaar.

Hogeschool InHolland: Deze hogeschool vind je met name in de Randstad en biedt technische opleidingen als biotechnologie, luchtvaarttechnologie en werktuigbouwkunde.

De Haagse Hogeschool: Een hogeschool in Den Haag met opleidingen als ICT, Innovation & Technology en meer!

ROC: Heeft een breed gamma aan MBO-opleidingen op alle niveaus, van automonteur tot elektricien tot netwerkbeheerder.

Techniek College Rotterdam: Hier ben je in Rotterdam op de juiste plek voor MBO-opleidingen binnen onder andere de beroepsgroepen timmerman, constructie en laborant.

Summa College: Een verzameling van MBO-scholen in de regio Eindhoven waar veel technische vakken te leren zijn. Heette vroeger ook ROC, maar is zelfstandig geworden.